AK Partili Çelik'ten af tasarısıyla ilgili flaş sözler
Erzurum Güncel- AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MHP'nin Meclis gündemine taşıdığı af yasa tasarısıyla ilgili olarak hukukçuların çalıştığını; ancak son noktanın konulmadığını söyledi. Avrupa Parlamentosunun Türkiye'ye yönelik fon kesintisine gitme kararıyla ilgili de Çelik, AP'nin demokratik bir kurum olmaktan çıktığını ifade etti.
AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantı 19.10'da sona erdi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise toplantı sonrasında açıklamalarda bulundu ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
SORU: MHP’nin Meclis Başkanlığı'na sunduğu bir teklif söz konusu. AK Parti bu teklifi bir af teklifi olarak mı değerlendiriyor? Nasıl bir yol haritası izleyecek?
Adalet Bakanlığı tarafı bir çalışma yaptığı gibi AK Parti’deki hukukla ilgili arkadaşlarımız da bir çalışma yapıyor. Tabi biz bu konuyla ilgili çeşitli isimler konuldu. Af olarak gündeme geldi, ceza indirimi olarak gündeme geldi. Nihayetinde TBMM’ye gelmiş bir tasarıdır. ABD ve Almanya seyahatlerinde Sayın Cumhurbaşkanımız, kişilere karşı suçların affedilmesine karşı olduğunu, arkadaşlarımızın incelemesi gerektiğini söyledi. Partimizdeki değerlendirme tamamlanmamıştır, tam bir nokta konulmamıştır.
AVRUPA PARLAMENTOSUNUN FON KARARI…
AP’nin 2017’de aldığı bir karar verdi. Tabi AP açısından Türkiye’nin geçirdiği darbe girişimi sonrasında AP maalesef son derece travmatik kararlara imza atmıştır. Şöyle düşünelim AP’yi demokrasi okulu olarak düşünürsek, Türkiye demokrasisine saldırıdan sonra Schulz Türkiye’ye gelmek için haftaları tüketti, üç ay sonra geldi. Türk parlamentosu bombalanmış, milletvekilleri terk etmemişler, ölüm pahasına Meclis Başkanımız açmış, bombalandıktan sonra yüce meclis ikinci defa gazi unvanı almıştır.
Düşünün Almanya’da tankların geldiğini sivil halkı öldürdüğünü düşünün. Fransızsanız Eyfel’in olduğu meydana tankların geldiğini düşünün. Times Meydanı’nın tankların yerleştiğini düşünün ve böyle bir katliama imza atıldığını… Bunun karşısında siz hangi tedbirleri alırdınız? Çok basit bir örnek verelim. Charlie Hebdo saldırısı olduğu zaman bir sürü başbakan gitti, teröre karşı güçlü bir duruş ortaya konuldu. Ama Türkiye’de gerçekleştirilen bu hain darbe girişimi demokrasiyi tehdit eden bir girişimdi. Avrupalı liderler Türkiye’ye neden gelmemiştir? Gelselerdi Ankara’ya cumhurbaşkanımızla görüşselerdi, halkımzın şehit edildiği mekanlara çiçek bıraksalardı dünyaya ne kadar güçlü bir demokrasi mesajı verilirdi? DEAŞ gibi terör örgütlerine karşı ve Avrupa’daki aşırı sağ örgütlerine karşı mesaj verilerek onlar ideolojik olarak getirilmiş oldu.
En dramatik olan şudur. Parlamento bombalanmıştır, AP’den tek bir ziyaret yapılmamıştır. Bu ziyaret etme dayanışmasını göstermeyen AP, bize demokrasi konusunda söylediği şeyleri doğrusunu söylemek gerekirse geçerli bir tarafı yok. Eski demokratikliğini kaybeden bir AP ile karşı karşıyayız. Üzülerek söylüyorum, önümüzdeki sene yapılacak seçimlerden sonra Avrupa’nın siyasi haritasını gözlemlediğimizde AP’yi aşırı sağcılar ve ırkçılar dolduracak.
Biliyorsunuz en çok eleştirdikleri kavramlar yargı hukuk gibi kavramlardı. Önce o fonları kestiler. Eleştirdiği alanı daha da zaafa uğratmak için fon kesintisine gidiyor. Buradaki yaklaşım demokrasi içinde yaklaşım değil, tamamen ideolojik bir yaklaşımdır. AP’yi bu ideolojik görüş kıskaç altına almaktadır.
- Hınıslı kadınlardan 'evet' sözü
- Recep Aydın ve ekibi geceli gündüzlü çalışıyor
- Bakan Akdağ Oltu’da
- Palandöken İlçe Başkanlığından 15 Temmuz kahraman kadınlar sergisi
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- İlham Aliyev Parkı Törenle Açıldı
- Vanlı çocuk gülme krizine soktu
- Bilal Erdoğan hedefi 12’den vurdu
- Başbakan ile ayakkabı boyacısı arasında güldüren diyalog
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim