Şehirlerin Ekonomik Beklentileri' Çalıştayı Düzenlendi
Erzurum Güncel- AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen 'Şehrin Ekonomi Beklentileri' konulu çalıştayın öğleden sonraki oturumunda iş dünyası buluştu.
Bir otelde gerçekleşen çalıştya kentte iş dünyası ile ilgili sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Çalıştayda konuşan AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Türkiye'nin 15 yılda önemli noktalara geldiğini ifade ederek "Geldiğimizde Türkiye'nin büyümesi yüzde 1,2'ydi. En son Ağustos ayındaki büyüme oranı, ülkemizin içinde bulunduğu krize rağmen, Avrupa'nın içinde bulunduğu daralma, bölgemiz içinde bulunduğu bir takım siyasal sıkıntılara rağmen, 15 Temmuz darbe girişimi ve hemen akabinde başlayan ekonomik anlamdaki müdahalelere rağmen yüzde 5,6 oldu" dedi.
Yerel anlamda yapılacak projeleri tespit edebilmek amacıyla şehirlerin ekonomik beklentileri formunu gerçekleştirdiklerini ifade eden Taşkesenlioğlu, "Cumhurbaşkanımızın direktifleri ile genel başkan yardımcımız Cevdet Yılmaz'ın öncülüğünde 81 ilde bunu gerçekleştiriyoruz. Şuana kadar 6 ilde tamamladık, bugün Malatya'da 7'incisini yapıyoruz. Umuyoruz ki Mart ayına kadar da diğer illeri bir an önce tamamlarız. ve her tamamladığımız raporu, her ilin raporunda öne çıkanları daha sonra belediye başkanı, il başkanın da olduğu bir başka forumda nihai aşamaya getirip Cumhurbaşkanımıza net bir ilin yol haritasını gerçekleştireceğiz. Bunu 81 ilde 5 temel soruyla arayacağız ve bunu 3 ayrı aşamada yaptık" ifadelerine yer verdi.
Taşkesenlioğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Burada neyi bulmaya çalışacağız, bunu 5 temel üzerinde yapmaya çalışacağız. Birincisi hükümetin son 15 yılda gerçekleştirdiği ve sizi en çok memnun eden yatırımların ne olduğudur, yani bizler neler yaptık, iş dünyasının önünü Malatya'da da hangi yatırımlarla açtık. İkinci soruda şuan şehrimizde devam eden ve yatırımın hızlanmasını istediğiniz projeler neler. Yani neden bizim neden bölgesel bir havalimanımız olmasın, çünkü bölgede önemli bir ticaret merkeziyiz. ya da var olan bir organize sanayisinin bir an önce bitmesini istiyoruz ve yeni iş alanları da açılmış olsun. Şuan başlamış ve devam eden projelerinizde neyi hızlandırılmasını istiyoruz sorusunu yanıtlayacağız. Yine önümüzdeki dönemde beklediğimiz yatırımlar ve en önemli yatırımlar, projeler neler olmalı. Bir serbest bölgenin kurulması veya başka çalışmaların yapılıyor olması. Yine buradan tek beklentimiz İş dünyası olarak Malatya'nın yerel ekonomik kalkınmasını gerçekleştirebilmek amacıyla bu dönemde başlatmayı düşüneceğiniz projeler neler olmalı, kısa vadede yapacaklarımızı tespit edelim. Yine son olarak önümüzdeki 10 yıllık süreç içerisinde Malatya'da yatırım alanlarına ve bu yatırım alanlarının gelişmesi için hangi konumlara öncelik verilmeli."
"Hızlı tren projesi Malatya için çok önemliydi"
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise Malatya'ya yapılan yatırım ve projelerle ilgili bilgiler vererek, "Hızlı tren projesi Malatya için çok önemliydi. Özellikle organize sanayi bölgemiz başta olmak üzere dolayısıyla bunun da projesinin programa alınması ciddi manada ilimizdeki gelişmeye yönelik olumlu adımlar. Tabi organize sanayi bölgeleri ilimize olan yararlarından bir tanesi ekonomik ve istihdam açısından il ekonomisini geliştirme sağlaması. Burada ciddi çalışmalar var inşallah yine çalışma aşamasında olan cazibe merkezleri kapsamında da ciddi manada katkısı olacak. Bundan sonraki süreç içerinde ilimizde hangi sektöre ne almalı diye lojistik bilgi sunan bir merkezin olması ilimize ne katabilir öğrencilerin kısmen söylediği Kuluncak, Hekimhan madenlerinin işletilmesi ve ekonomiye kazandırılması ilimiz bölgemiz açısından önemlidir" şeklinde konuştu.
"Cumhurbaşkanımızın da Malatya'mıza özel bir desteği var"
AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı'da AK Parti'nin kurulmasından bu güne kadar kişi başına düşen milli gelir ve ihracat rakamlarının Cumhuriyet tarihi boyunca görülmemiş bir büyüme oranı yakaladığını dile getirdi. Yapılan çalıştay ile birlikte "2018-2019 yıllarında neler yapabiliriz"i ortak akılla istişare ettiklerini belirten Kahtalı, "Malatya'mızda 2 tane organize sitemiz tamamı dolu bir şekilde faaliyet gösteriyor. 3. Organize bölgesinde inşallah bazı bölümleri şu anda kamulaştırıldı geriye kalan kısmını da sanayimize kazandırmak için gayretlerimiz, çalışmalarımız devam ediyor. Malatya bu anlamda da siyasette de şu anda çok güçlü. Hem bakanımızın hem genel başkan yardımcımızın olması hem de vekillerimizin vermiş oldukları büyük destekle birlikte çok iyi bir şekilde genel bütçeden de Malatya'mıza düşmesini istediğimiz, talep ettiğimiz gecikmiş borçların ödenmesi konusunda da gayet iyi çok şükür. Cumhurbaşkanımızın da Malatya'mıza özel bir desteği var. Daha ileri nasıl gideriz buna bakacağız. Sanayi olarak ve turizm anlamında baktığımızda da diğer sektörler anlamında da baktığımızda büyüye bileceğimiz alanlar ve fırsatlar neler onları göreceğiz. Emek karşılığında oluşabilecek değerlerin teknoloji ile bütünleşmesiyle beraber büyüyen ekonomide Malatya'nın yerini hep birlikte istişare edeceğiz" diye konuştu.
- Hınıslı kadınlardan 'evet' sözü
- Recep Aydın ve ekibi geceli gündüzlü çalışıyor
- Bakan Akdağ Oltu’da
- Palandöken İlçe Başkanlığından 15 Temmuz kahraman kadınlar sergisi
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- İlham Aliyev Parkı Törenle Açıldı
- Vanlı çocuk gülme krizine soktu
- Bilal Erdoğan hedefi 12’den vurdu
- Başbakan ile ayakkabı boyacısı arasında güldüren diyalog
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim